mariƫl wolters graphic design
Eindexamen project 'Doe Kleur' Voor mijn beeldende eindexamen ben ik verder gegaan met mijn scriptie onderwerp, kleur. Het startpunt was dat ik mijn fascinatie voor dit onderwerp graag wou overbrengen op andere mensen. De specifieke doelgroep is uiteindelijk kinderen vanaf 8 jaar geworden. Hier heb ik voor gekozen omdat de nieuwsgierige en ontdekkende kant van kinderen goed past bij het onderwerp en mijn eigen kijk hierop.
 Ik heb er voor gekozen om mijn verhaal te vertellen via een interactief boek. De op-bouw van het boek is in drie stappen/hoofdstukken kinderen te laten ontdekken wat kleur is, waar ze het kunnen vinden en wat je er mee kunt doen. Door de leer-zame informatie te koppelen aan natuur-kundige proefjes en creatieve opdrachten wordt de informatie tastbaar en hierdoor begrijpbaar voor het kind. Ik hoop de eigen creativiteit van kinderen te prikkelen met de opdrachten uit het boek.
 Op dit moment is het boek nog niet verkrijgbaar, maar ik hoop het uit te geven in de toekomst. Wanneer er nieuws is betreft een uitgave is dit te lezen op de website. Productie details
Formaat: 210 x 275 mm
Druktechniek: Full colour print.
Papier: Natural Evolution white 120 gram. Details: Omslag is mat gelamineerd. Linnen rug in cyaan blauw. Leeslint en kapitaalbandje in oranje.